Крокети з яловичини
- Гуляш яловичий 500 г/250 г
- Петрушка 40 г/20 г
- Часник гранульований 20 г
- Паприка мелена 20 г
- Масло вершкове 120 г
- Сіль до смаку
- Батон «Київський» 1 шт.
- Мука кукурудзяна 200 г
- Яйця курячі 1 шт.
- Вершки 30% 30 г
- Кукурудза молода 2 шт.
- Вершки 15 г
2 години 30 хвилин
Помірно
Одна порція
Спосіб приготування
- 1 Шматочки яловичини відділити від рідини та розім’яти руками (волокна мають залишитись цілими). До яловичини додати м’яке вершкове масло, спеції (парика та часник), подрібнену петрушку. Вимішати отриманий фарш до однорідності, довести до смаку сіллю. Дати постояти 20 хв.
- 2 Приготуємо паніровку. Для цього зі свіжого хлібу, і це важливо! (можна брати вже нарізний) зрізаємо скоринку та подрібнюємо в будь-який доступний спосіб (руками, на терці, за допомогою кутера або термомікса). Маємо отримати паніровку з фракцією 3мм*3мм або 4мм*4мм, одним словом не перетираємо в труху. Це потрібно для отримання хрумкої та ніжної скоринки після смаження у фритюрі.
- 3 Приготуємо льєзон. Для цього збиваємо яйця з додаванням вершків.
- 4 З готового фаршу формуємо кульки вагою приблизно 23-25 г, обвалюємо їх в кукурудзяній муці, потім перекладаємо в ємність зі збитими яйцями та на завершення паніруємо в хлібних крихтах, злегка притискуючи кульку в руках. Отримані крокети смажимо у фритюрі при температурі 170 градусів протягом 2 хв.
- 5 Готові крокети викладаємо на паперовий рушник для видалення зайвої олії. Подаємо як самостійну страву, або з гарніром з кукурудзяного крему.
- 6 Для гарніру з кукурудзяного крему: відварюємо кукурудзу до повної готовності в підсоленій воді. Зрізаємо зерна. Додаємо вершки та масло і перебиваємо в однорідну масу. При необхідності можна додати трохи води, в якій відварювали.
- 7 Декор до страви: рильця кукурудзяні смажені.
Кукурудзяні рильця (відварені) замочуємо на пару годин в соєвому соусі зі спеціями (коріандр, імбир або на ваш смак). Потім просушуємо і смажимо у фритюрі (або у великій кількості олії). Просушуємо паперовим рушником.
Цукати з білих грибів – сушені білі гриби проварюємо тривалий час (30хв – 1 годину) в соєвому соусі, розбавленому один до одного з водою і цукром (щоб утворився рідкий сироп). Під час проварювання при необхідності додаємо воду, щоб сироп не був занадто густим. Готові цукати викладаємо на пергамент.
- 8 Крокети подаємо на плямі кукурудзяного крему, по боках (або зверху) викладаємо цукати з грибів ти листя шавлії. Посипаємо витриманою овечою бринзою.