Курка в кисло-солодкій глазурі з креветкою, кокосовим рисом та єдамаме
- Рис басматі 75 г
- Кокосове молоко 85 г
- Листя лайма 1 шт.
- Лемонграс 5 г
- Філе куряче мале 100 г
- Тигрові креветки хвости 50 г
- Норі 1 г
- Чілі паста 1 г
- Сухарі панко 25 г
- Борошно 15 г
- Яйце куряче 20 г
- Соус кисло-солодкий 50 г
- Олія для фритюра 100 г
- Боби єдамаме 25 г
- Кінза 5 г
- Чілі перець 5 г
- Стружка тунця 1 г
- Лайм 15 г
- Лист бамбука 1 шт.
2 години
Помірно
Дві порції
Спосіб приготування
- 1 Мале куряче філе примариновуємо з сіллю та перцем, робимо посередині надріз та фаршируємо його тигровою креветкою з чілі пастою та норі. Паніруємо його спочатку в борошні, потім в яйці та сухарях панко.
- 2 Рис басматі відварюємо, додаємо листя лайма, лемонграс і кососове молоко та протушуємо все 3-4 хвилини до кремової консистенції рису.
- 3 Запаніроване куряче філе обсмажуємо у фритюрі та доводимо до готовності в пароконвектоматі, потім швидко глазуруємо його в кисло-солодкому соусі.
- 4 В тарілку викладаємо рис, додаємо до нього листя кінзи, чілі перець та єдамаме. Зверху на рис викладаємо курку та посипаємо стружкою тунця.
- 5 Для декору та балансу смаку додаємо скибочку лайму, завернуту у лист бамбука.