Голубці з курячого фаршу та кілійського рису у томатному соусі
- Лист капусти 10-12 шт.
- Курячий фарш 500 г
- Кілійський рис 200 г
- Цибуля (подрібнена) 150 г
- Часник 15 г
- Морква 150 г
- Олія рослинна 90 г
- Сіль та перець до смаку
- Томатний соус 500 г
90 хвилин
Помірно
П'ять порцій
Спосіб приготування
- 1 Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого кольору. Додаємо натерту моркву та часник нарізаний слайсами. Обсмажуємо. Додаємо курячий фарш та готуємо до повного просмаження.
- 2 Змішуємо фарш з овочами з відвареним кілійським рисом.
- 3 Підготовлюємо листи капусти, знявши верхні вузлові частини. Зробимо їх прямокутними та не будемо підгортати у середину, коли скручуємо з начинкою.
- 4 На кожен лист кладемо трошки фаршу та закручуємо.
- 5 У глибокій кастрюлі або сковороді розміщуємо голубці та заливаємо томатним соусом (влітку його краще робити з помідорів мікадо). Додаємо сіль та перець по смаку та готуємо на маленькому вогні приблизно 25-35 хвилин.
- 6 Готові голубці подавайте гарячими зі сметаною та зеленню.