Стейк з буряка з попкорном з нуту
- Буряк відварний 70 г
- Хумус н/ф 50 г
- Борошно 16 г
- Олія соняшникова 20 г
- Сіль 4 г
- Сумах 0,5 г
- Кумин 1,5 г
- Мікрогрін мангольду 5 г
- Нут відварний 90 г
- Сік лимона 1 г
- Олія оливкова 5 г
- Часник 1 г
- Масло вершкове 10 г
- Молоко 90 г
- Тимьян 1 г
- Петрушка 4 г
- Куркума 1 г
- Цибуля кубиком 15 г
- Паприка 0,5 г
- Кукурудзяний крохмаль 10 г
2 години
Складно
Одна порція
Спосіб приготування
- 1 Стейк з буряка: відварний буряк KURATOR натерти на мілку терку, віджати рідину, додати хумус, сіль, сумах, кумин. Зформувати кульку та запанірувати в борошні, змастити олією та запанірувати в зернах маку. Обсмажити на олії до готовності.
- 2 Хумус н/ф: помістити в блендер відварний горох нут, додати сік лимона, подрібнений часник, кумин, сіль, оливкову олію та перебити до однорідної консистенції.
- 3 Соус бешамель з куркумою н/ф: в молоко помістити тимьян, петрушку, куркуму та довести до кипіння. В сотейнику розтопити вершкове масло, додати борошно та спасерувати. Додати підготовлене гаряче молоко та постійно помішуючи довести до однорідної консистенції. Довести до смаку сіллю. Готовий соус перемістити в сифон та заправити 2 балонами.
- 4 Попкорн з нуту: відварний нут обсмажити у фритюрі при температурі 180°С 3-4 хв. Окремо перемістити цибулю, нарізану кубиком, в миску, додати сіль, паприку та кукурудзяний крохмаль, перемішати. Відкинути цибулю на сито та зтрусити зайвий крохмаль, обсмажити у фритюрі до готовності. Петрушку мілко нарізати. Змішати нут, цибулю та петрушку, довести до смаку кумином та сіллю.