Курячі гомілки теріякі у попкорні з рису
- Курячі гомілки Kurator 6 шт.
- Олія рослинна 20 г
- Глазур теріякі 100 г
- Рисовий попкорн 25 г
- Сухий кріп 2 г
40 хвилин
Легко
Дві порції
Спосіб приготування
- 1 Курячі гомілки витримуємо 1 годину в сольовому розчині, так буде набагато смачніше.
- 2 Потім трохи змащуємо їх глазур'ю теріякі та запікаємо до готовності в духовці за температури 180 °С (час залежить від розміру гомілок).
- 3 Коли гомілки будуть готові, ми їх ще раз змащуємо теріякі, обвалюємо в рисових чипсах та посипаємо сухим кропом. Подаємо їх із соусом на вибір: теріяки, чилі майо, барбекю, хойсин.
- 4 Декілька секретів:
1. Сольовий розчин:
на 1 літр води 100 г солі, 60 г цукру, 2-3 зубчики часнику, 2 г пластівці перцю чилі, духмяний перець, лавровий лист.
Розчин доводимо до кипіння, а потім потрібно його охолодити до кімнатної температури.
2. Рисовий попкорн легко зробити з сухих пластівців (ті що для сніданків). Просто киньте їх у гарячу олію, і вони моментально полускають, ви отримаєте попкорн. Або можно використовувати готові повітряні рисові кульки.