Курка Карі
- Стріпси з м'яса стегна 500 г
- Цибуля ріпчаста 100 г
- Імбир корінь свіжий 30 г
- Часник сушений 10 г
- Паприка солодка 20 г
- Куркума 20 г
- Зіра мелена 5 г
- Пластівці чілі 4 г
- Коріандр мелений 10 г
- Томати чищені конкасе 250 г
- Цукор 15 г
- Кокосове молоко 400 г
- Бульйон курячий 100 мл
35 хвилин
Легко
Одна порція
Спосіб приготування
- 1 Дрібно нарізану ріпчасту цибулю посмажити на сковорідці до золотавості. Після цього викласти дуже дрібно нарізаний або натертий на дрібній тертці свіжий імбир, смажити 2–3 хвилини. Всипати всі спеції, смажити ще 2 хвилини.
- 2 Додати дрібно нарізані томати конкасе і цукор, смажити, поки томати не стануть дуже м’якими. Якщо вони залишаються твердими, потрібно влити курячий бульйон або воду та повністю випарити.
- 3 Додати кокосове молоко або вершки, довести соус до смаку. Покласти в соус свіже куряче м’ясо, нарізане великим кубиком.
- 4 Тушкувати 30 хвилин або поки м’ясо не стане м’яким.
- 5 Подавати з відвареним білим рисом і, за бажанням, зі свіжою кінзою.